III. BKMS odbył się

24 - 25 listopada 2015 r.

na Stadionie Energa Gdańsk

PRELEGENCI

Zmień język

          Adam Woźniak jest szefem kuchni restauracji Mercato.

 

Adam po zakończeniu szkoły zaczął pracę w restauracji Villa Hestia w Sopocie, która była jedną z najlepszych restauracji w Polsce tego okresu. Podczas czterech lat ciężkiej pracy awansował na stanowisko Sous Chef. Szkolił się pod okiem francuskiego szefa kuchni Frama Pierre Salomona.

Kolejnym ważnym krokiem w rozwoju było otwarcie czterogwiazdkowego Hotelu Haffner w Sopocie - pracował tam jako Szef Kuchni.

Niestrudzony poszukiwaniami smaku doskonałego i międzynarodowych doświadczeń objął stanowisko Chefa de Partie w Marston Hotel.

Po kilku miesiącach dostał propozycję objęcia stanowiska Sous Chef w nowej restauracji St George & Dragon w Wargrave w pobliżu Henley on Thames, gdzie po krótkim czasie awansował na Szefa Kuchni. Podczas jego zarządzania restauracja została wymieniona jako zalecana przez Michelin Good Food Guide Trasy Les Guides and A Restaurant.

Wtedy to wpadł na pomysł powrotu do ziemi ojczystej, aby zmieniać rzeczywistość kulinarną kraju na lepsze. Został Sous Chef w pięciogwiazdkowym hotelu Sheraton w Sopocie.

Obecnie prowadzi restaurację Mercato w hotelu Hilton w Gdańsku, gdzie stara się używać lokalnych produktów wspierając się przy tym produktami międzynarodowymi, aby uzyskać jak najlepsze smaki w kompozycjach potraw.